5. Hodnocení v rámci kurzu a podmínky pro splnění kurzu

5.2.1 Zápis hodnocení položkám bodovaným v Moodlu

Pro zápis hodnocení u činností, které byly vytvořeny v Moodlu je nejprve potřeba vybranou činnost najít v hierarchii kurzu a otevřít ji.
Po otevření úkolu ve vrchní části stránky uvidíte v sekci Celkem hodnocení (1) počty studentů, kteří úkol musí splnit, kteří již splnili a kolik úkolů zbývá ohodnotit. Do hodnocení úkolů se dostanete přes odkaz Zobrazit/hodnotit všechny odevzdané úkoly (2) pod touto sekcí.

alt


Na další stránce se zobrazí seznam studentů. Pro hodnocení úkolu daného studenta klikněte na ikonku editace (1) ve sloupci známka (2). Další možností je o sloupec vedle vybrat Upravit -> Známka (3).

alt


Dále jste přesměrováni na stránku hodnocení vybraného studenta. V sekci Stav odevzdání úkolu vidíte současný stav odevzdání. V sekci Známka je možné zapsat hodnocení. Zde je možné nastavit hodnocení úkolu (1) (podle vybraného typu hodnocení při jeho tvorbě), je možné přidat komentář (2) a nastavit upozornění (3) studentům, že jejich úkol byl opraven.

alt


Pro hodnocení dalšího studenta není nutné se vracet na předchozí stránku, stačí kliknout na tlačítko Další ve spodní části stránky. U posledního studenta se pak objeví tlačítko Uložit změny, tak se uloží všichni naráz. Nebo je možné ukládat po každém ohodnoceném studentovi tlačítkem Uložit a další.