7. Zálohování a životní cyklus kurzu

Zálohování kurzů probíhá na denní bázi automaticky. Zálohy jsou uchovávané na serverech SVTI. Uchovácáme zálohy aktivních i archivních kurzů. Není tedy třeba kurzy zálohovat ručně, přesto vám tato možnost zůstává.

Kurzy se mohou nacházet ve třech stavech:

  • Aktuální semestr
    Řídíme se harmonogramem akademického roku. Jednotlivé kurzy se v tomto stavu nachází od začátku jednoho semestru do začátku dalšího semestru (14 výukových týdnů, plus zkouškové období a případné letní prázdniny).
    Stránka kurzu je přístupná všem uživatelům, kteří mají nastavený přístup a vyučující ji mohou editovat.

  • Příprava na další semestr
    Kurz se v tomto stavu nachází před začátkem semestru, ve kterém je vypsaný. Stav příprava předchází stavu aktuální semestr. Kurz je přístupný pouze pro vyučující a je možné ho upravovat, pro ostatní uživatele je skrytý.

  • Archiv
    Poslední fáze životního cyklu kurzu. Pokud se kurz nachází v archivu, je v read-only režimu. Tedy kurz lze dohledat a zobrazit, ale již není možná editace.

Vyučující vždy edituje pouze jednu instanci kurzu. Především je potřeba dávat pozor na kurzy, které se vyučují v letním nebo obou semestrech. Pak jsou k dispozici 2 instance, které můžete editovat, ale musíte si být jistí, že kurz, který chcete editovat je v Přípravě na příští semestr.
V případě dotazů ohledně životního cyklu kurzů kontaktujte prosím svého lokálního Moodle správce, Seznam kontaktů.