Co je to "nice URL"

4.4 Správa skupin

"Skupiny" mají v podstatě funkci paralelek a slouží k rozdělení studentů. Různé skupiny mohou v kurzu vidět různé materiály, mít různé úkoly apod.

Po automatickém importování uživatelů z KOSu se samy vytvoří skupiny podle paralelek cvičení, skupina pro přednášky a skupiny podle importovaných kódů (např. pro dálkové studium, magisterskou a bakalářskou verzi předmětu apod.).

  • Přidání skupiny
    Pro přidání nové skupiny je třeba si otevřít seznam skupin, ten se nachází pod odkazem "Správa" -> "Správa kurzu" -> "Uživatelé" -> "Skupiny", kde v levém sloupci uvidíte výčet všech skupin v kurzu. Pro vytvoření nové stiskněte tlačitko "Vytvořit skupinu".
    alt
    Budete přesměrování na stránku nastavení nové skupiny kde vyplníte především povinný Název skupiny (1), dle jsou k dispozici volitelné parametry. Novou skupinu vytvoříte tlačítkem "Uložit změny" (2), které se nachází ve spodní části stránky.
    alt


  • Odebrání skupiny
    Pro odebrání skupiny je potřeba vidět přehled všech skupin v kurzu, ten se nachází pod odkazem "Správa" -> "Správa kurzu" -> "Uživatelé" -> "Skupiny". V seznamu skupin, který se nachází po levé strané vyberte skupinu, kterou si přejete odebrat a stiskněte tlačítko "Odstranit vybranou skupinu".

    alt
    Dále budete přesměrováni na stránku, kde je potřeba odstranění skupiny potvrdit tlačítkem "Ano".
    alt


  • Přesun uživatelů mezi skupinami
    V připadě, že máte vytvořenou skupinu a chcete do ní přidat nebo z ní odebrat uživatele, přejděte na výčet skupin, který se nachází pod odkazem "Správa" -> "Správa kurzu" -> "Uživatelé" -> "Skupiny". V seznamu Skupiny (1) po levé straně vyberte skupinu, ve které chcete uživatele upravit a klikněte na tlačítko "Přidat/odebrat uživatele" (2) pod seznamem Členové po pravé straně stránky.
    alt

    Budete odkázání na stránku "Přidat/odebrat uživatele:", kde je možné uživatele přemisťovat. V levém seznamu jsou současní členové vybrané skupiny, v pravém seznamu jsou uživatelé, kteří jsou k dispozici, aby byli do skupiny přidáni.
    Pro přidání uživatele vyberte uživatele ze seznamu "Uživatelé k dispozici" (1) a přidejte ho do skupiny stisknutím tlačítka "Přidat" (2).
    alt

    Pro odebrání uživatele vyberte uživatele ze seznamu "Členové skupiny" (1) a odeberte ho tlačítkem "Odstranit" (2). Tak bude přesunut do seznamu uživatelů k dispozici.
    alt


    V případě potřeby přemístění uživatele z jedné skupiny do druhé, prověďte nejprve odebrání uživatele z první skupiny, dále otevřete druhou a přidejte ho tam.