5. Hodnocení v rámci kurzu a podmínky pro splnění kurzu

5.1.1 Nastavení kategoií a položek

Do tohoto nastavení je možné se dostat po otevření správy známek a následní v levém menu pod odkazem "Správa" -> "Správa známek" -> "Nastavit" -> "Kategorie a položky".

alt



Na této stránce jsou vypsány všechny kategorie a všechny položky, za které je student nějakým způsobem hodnocen.

  • Úprava hodnocení položky
    Pro upravení nastavení jednotlivých položek je možné v příslušném řádku pod volbou Upravit vybrat možnosti Upravit nastavení, popř. odstranit nebo skrýt.
    alt


  • Přesunutí položek
    Také je možné přesouvat jednotlivé položky v rámci kategorií. U vybraných položek stačí zašktnout checkbox (1) na konci řádku a na spodní části stránky v menu Přesunou označené položky do (2) vybrat novou kategorii.
    alt


  • Přidat kategorii
    Novou kategorii lze přidat jednodušše tlačítkem Přidat kategorii ve spodní části stránky.
    V nastavení nové kategorie je možné nastavit název kategorie, v sekci Celkem v kategorii nastavení hodnocení v této kategorii a další nastavení včetně nadazené kategorie.

  • Přidání položky hodnocení mimo Moodle
    Do Moodlu je možné přidávat položky hodnocení i jiné než jen vytvořené činnosti a úkoly. Novou položku hodnocení je možné přidat pomocí tlačítka "Přidat položku hodnocení" ve spodní části stránky.
    alt

    Otevře se stránka s nastavením pro novou položku. V sekci Položka hodnocení je možné nastavit Název (1) položky, dále typ známky (2), který může být nastaven na hodnota, což umožňuje nastavit nejnižší a nejvýšší možnou známku, dále je možné nastavit škálu, podle které se bude položka hodnotit, nebo pro slovní hodnocení vyberte možnost text.
    Dále je možné nastavit skrytí nebo zamknutí (3) položky. Po kliknutí na Zobrazit více... můžete spravovat další pokročilá nastavení.
    O sekci níže je možné nastavit kategorii (4), do které položka bude spadat.
    alt

    Novou položku uložte tlačítkem "Uložit změny".