Přivítání v předmětu Optimální a robustní řízení // Welcome to Optimal and Robust Control course

Přivítání v předmětu Optimální a robustní řízení // Welcome to Optimal and Robust Control course

autor Hurák Zdeněk -
Počet odpovědí: 0

Vážení studenti předmětu Optimální a robustní řízení // Dear students of the Optimal and Robust Control Course [ENGLISH BELOW],

v právě zahájeném semestru budu Vaším průvodcem při učení se metodám optimálního a robustního řízení. I přestože se potkáme na přednášce už za o něco málo více než dva dny (ve středu 16. února 2022 v 11:00 v KN:E-126), dovoluji si Vás oslovit již teď. Důvod mnozí z Vás, kteří jste se mnou procházeli základy modelování a simulace dynamických systémů v bakalářském programu KyR, znáte – rád bych tento předmět (či alespoň jeho část) realizoval v tom převráceném formátu. Kdo neznáte, dozvíte se více na stránce s instrukcemi k předmětu https://moodle.fel.cvut.cz/mod/page/view.php?id=219967. Aktuálně to pro Vás znamená, že bych byl rád, kdyby se Vám podařilo do těch středečních 11 hodin shlédnout videa, která jsem pro Vás připravil. Odkazy na ně najdete v bloku pro první týden https://moodle.fel.cvut.cz/course/view.php?id=6589#section-1. Při tom Vás mohou vést i explicitně vyjmenované kompetence, které byste si z tohoto týdne měli odnést, a z nich alespoň část získáte právě tím shlédnutím videí. Že se Vám to podařilo, zjistíte vyplněním online kvízu, a to ještě před příchodem na tu středeční "přednášku".

Jelikož nám semestr teprve začal (striktně řečeno teprve za pár desítek minut začne) a Vy jste neměli k dispozici více dní na lepší rozvržení té časové zátěže, která z výše uvedených opatření plyne, nebude vyplnění kvízu vyžadováno striktně před přednáškou. V ostatních týdnech ale už ano. Nicméně, jistě se o to alespoň pokuste, protože jde o materiál, který z velké části stejně již ovládáte. Naše středeční setkání (stejně jako navazující cvičení) tak budou efektivnější.

Těším se na interakci v nadcházejících týdnech.

Zdeněk Hurák

[ENGLISH VERSION]

in the  currently starting course, I will serve you as a guide in your learning of methods of optimal and robust control. Although just a few days remain till the lecture (on Wednesday, February 16, 2022, at 11:00, KN:E-126 room), I am taking this liberty to contact you now. Some of you may already guess the reason – I would like to run this course (or at least some parts) in a flipped learning format. You may find more about this format on the course webpage: https://moodle.fel.cvut.cz/mod/page/view.php?id=219967. The immediate impact on you is that there are a few video-lectures that I would like to to find some time to watch before our Wednesday meeting. I linked them from this week's block on the course web page: https://moodle.fel.cvut.cz/course/view.php?id=6589#section-1. You may find some guidance for watching the videos in the explicitly enumerated learning goals – these are the competences that you should be able to acquire (at least partly) by watching the videos. Whether or not you succeeded you will learn by taking the online quiz. You are expected to complete it before the beginning of the "lecture" on Wednesday.

Since the semester has just started (well, strictly speaking it is about to start in a few dozen minutes) and you did not have more time to schedule your workload (adjusting to the arrangements that I just described) better, the requirement of completing the quiz before the lecture will not be strict (starting next week it will be strict). Anyway, do your best to complete it. After all, most of the material you have already encountered somewhere else, I guess. It will make our meetings on Wednesday (both the lecture and the exercise) more efficient.

I am looking forward to interacting with you in the upcoming weeks.

Zdeněk Hurák